0212 211 1616                            
2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması

2 Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.
2 Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması PATENTLE TÜRKİYETürk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl 2.si düzenlenecek olan üniversite (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.
Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

2 Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması

AMAÇ ve FAYDA Üniversitelerimizde üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Acarpatent.com sitemizde 2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması gibi içeriklere Google ile ulaşabilirsiniz.

Patent Nedir Ne Işe Yarar?

Patent Nedir Ne Işe Yarar?, Patentler, bir şirketin fikirlerini ve icatlarını diğerlerinden korumasına izin veren bir tür fikri mülkiyettir. Patentler yıllarca sürebilir ve şirketlerin fikirlerini izinsiz olarak kopyalamasına veya kullanmasına engel olabilir.

Patent Nedir Kimlere Verilir?

Patent Nedir Kimlere Verilir?, Patentler, bir ürün veya hizmeti halk için daha değerli kılan yeni teknoloji geliştiren işletmelere ve bireylere verilir. Buluşlar, ürünler, hizmetler veya dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye yönelik başka herhangi bir şey için olabilirler. Patent başvurularının onaylanması yıllar alabilir ve milyonlarca dolara mal olabilir.

Patent Alınca Ne Olur?

Patent Alınca Ne Olur?, Patent ihlali, patent sisteminde yaygın bir sorundur. Birisi bir patenti ihlal ettiğinde, patent sahibi tarafından cezalandırılabilir. Bu, ihlalin bir sonucu olarak ihlal edenin patent sahibine ödediği para olan cezai zararları içerebilir. Herhangi bir yasal sorunda olduğu gibi, bir patent aldığınızda ne olduğunu ve ne tür bir cezanın mevcut olabileceğini anlamak önemlidir.

Patenti Kimler Alır?

Patenti Kimler Alır?, Patent, yeni bir buluş icat eden kişilere verilir. Bu, kendi yaratıcılıkları veya başkalarının işbirliği yoluyla olabilir. Bazı patentler şirketlere, bazıları ise bireysel mucitlere verilir.


Bizi Arayın