0212 211 1616                            
6769 Sayılı Yeni Fikri ve Sınai Mülkiyet Kanunu Onaylandı

6769 Sayılı Yeni Fikri ve Sınai Mülkiyet Kanunu Onaylandı

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

6769 Sayılı Yeni Fikri ve Sınai Mülkiyet Kanunu Onaylandı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanarak, 6 Nisan 2016 tarihinde TBMM Başkanlığı’na sunulan Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı, 22.12.2016 tarihinde TBMM’de kabul edilerek yasalaşmış ve 10.01.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 

Fikri Ve Sınai Mülkiyet Ne Demek? 6769 Sayılı Yeni Fikri ve Sınai Mülkiyet Kanunu Onaylandı

Fikri Ve Sınai Mülkiyet Ne Demek?, Fikri ve sınai mülkiyet (IP), şirketlerin fikri mülkiyetleri üzerinde sahip olduğu çeşitli hakları ifade eder. IP, ticari sırlar ve gizli bilgiler olmak üzere iki kategoriye ayrılabilir. Ticari sırlar genel olarak kamu tarafından bilinmeyen sırlardır, gizli bilgiler ise çok hassas olan ve sırrın yazarı veya sahibinden resmi izin alınmadan paylaşılamayan bilgilerdir.

Sınai Haklar Kaç Yıl Sürer?

Sınai Haklar Kaç Yıl Sürer?, Sınai haklar, işletmelerin fikri mülkiyetlerini ve diğer mülkiyet haklarını koruma söz konusu olduğunda sahip olmaları gereken değerli bir araçtır. Bununla birlikte, zaman içinde kullanım sürelerinin sona ermesi veya kullanım süresinin dolması olasılığı her zaman vardır. İşletmelerin sınai hakların sona erme tarihlerinden haberdar olmaları ve bunları mümkün olduğunca uzun süre kullanmaya devam etmek için adımlar attıklarından emin olmaları önemlidir.

Fikri Ve Sinai Mülkiyet Hakları Nelerdir?

Fikri Ve Sinai Mülkiyet Hakları Nelerdir?, Fikri mülkiyet hukuku, her zaman ortaya çıkan yeni patentler ve telif hakları ile karmaşık ve hızla değişen bir alandır. Yeni fikri mülkiyet hakları (IPR’ler) oluşturmak için dijital teknolojileri kullanma yönündeki son eğilim, şirketlerin fikri mülkiyet haklarını takip etmelerini daha da önemli hale getirdi, böylece yeni yasalar yürürlüğe girdikçe politikalarını ve prosedürlerini güncelleyebiliyorlar.

Fikri Ve Sınai Haklar Kanunu Ne Demek?

Fikri Ve Sınai Haklar Kanunu Ne Demek?, Fikri ve sınai haklar hukuku, fikri mülkiyet ve sınai hakların korunmasıyla ilgilenen iki ana Hukuk sistemidir. Fikri mülkiyet, yazara ait bir eseri üretme, kullanma, satma veya Görüntüleme konusundaki münhasır haktır. Sınai haklar, bir işletmenin bir sanat eserini veya teknolojiyi ürünlerinin üretiminde kullanma hakkını ifade eder.
Hem fikri mülkiyet hem de sınai haklar yasaları, yaratıcılığı ve yeniliği, ayrıca ticari sırları ve gizli bilgileri korumak için mevcuttur. Şirketlerin başkalarının telif haklarını, patentlerini veya ticari markalarını ihlal etmesini önlemek için de kullanılabilirler.


Bizi Arayın