0212 211 1616                            
Patent Özellikleri Nedir 2023

En Fazla Patent Başvurusu Yapan 10 Firma

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

En Fazla Patent Başvurusu Yapan 10 Firma  Türk Patent ve Marka Kurumu yılın ilk 6 ayından yapılan yerli patent başvurularını açıkladı. 2017 yılının ilk altı ayında Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan yerli patent başvuruları içinde en çok başvuru yapan ilk 10 firmanın sıralaması belli oldu.
 
Listeye göre ilk üç sırada Vestel, Arçelik ve Anadolu Isuzu yer aldı. Bununla birlikte 2 üniversite de ilk 10’a girmeyi başardı.
 
İlk 6 aylık verilere göre oluşan listede; beyaz eşya, otomotiv ve bilgi-iletişim teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren firmaların yanı sıra üniversiteler de var.
 
Yılın ilk yarısında yapılan 2.632 yerli patent başvurusunun %25’i ilk 10 sırada yer alan firma ve kurumlar tarafından yapıldı. Bu veriler ikinci yarıda ilk 10 sıralamada ciddi bir rekabetin yaşanacağını gösteriyor.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2017 yılının ikinci yarısı için belirlediği 5.000 yerli patent başvurusu hedefine ulaşılmasında, ülkemizdeki buluş potansiyelinin ortaya çıkarılması ve bunların ticarileşmesi suretiyle ekonomiye kazandırılması noktasında bütün firma, kurum ve girişimcilerimizin katkıları büyük önem taşıyor. 

Patent ücreti Ne Kadar 2022?

Patent ücreti Ne Kadar 2022? Yeni patent ücretleri son birkaç yıldır durgun ve mevcut başkanın politikaları nedeniyle muhtemelen bu şekilde kalacak.

Patent Başvurusu Nasıl Yapılır?

Patent Başvurusu Nasıl Yapılır?, Patent başvuruları, şirketlerin fikri mülkiyetlerini korumak için federal hükümetten izin almasının bir yoludur. Patent başvurusu yapma süreci zaman alıcı ve pahalı olabilir, ancak aynı zamanda işletmeler için değerli bir araç olabilir.

Marka Patent ücreti Ne Kadar?

Marka Patent ücreti Ne Kadar?, Ticari marka patent ücreti, bir ticari marka başvurusunun yapılmasıyla ilişkili bir maliyettir. Marka başvurusunda bulunan bir şirketin ödediği tutardır. 

Patent Almak Için Neler Gerekli?

Patent Almak Için Neler Gerekli?, Patentler, işletmelerin fikri mülkiyetlerini korumaları ve rekabet avantajlarını artırmaları için değerli bir araçtır. Patent almak için, patenti alınmış bir buluşa veya ürüne sahip olmak, buluşun veya ürünün arkasındaki fikre sahip olmak ve buluşun veya ürünün nasıl kullanılabileceğini gösterebilmek gibi birkaç temel gereklilik vardır.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın