0212 211 1616                            
Google Marka Değeri

Google Marka Değeri

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Google Marka Değeri ABD de bulunan bir bağımsız danışmanlık firması yayınladığı 2017 yılında en değerli 500 marka adlı  raporda, Google’ın marka değerinin geçen seneye kıyasladığımızda yüzde 24 artış göstererek 109,5 milyar dolara yükseldiğini belirtmiştir. Geçen seneki raporda Google’ın marka değeri 88,2 milyar dolar olmuştur. Google , bu yıl da en değerli marka olma özelliğini kimseye kaptırmadı ve en önemli marka listesinde birinci sırada yerini aldı. ilk olarak, 1998 yılında iki genç kafadar girişimci tarafından özel bir şirket olarak kurulmuştur.  2004 yılında ise gittikçe büyümesinin meyvesini vererek halka arz edilmiştir. Günümüzde ise en büyük ve en etkili arama motorudur.

Yani ünlü arama motoru geçen yıldan bu yana değerini artırmayı başarmıştır. Bu çok önemli bir adımdır. Marka değeri denilen şey piyasada aynı işi yapan firmalardan ayrılıp müşterileri kendine çekmesi ve satışını ya da hizmeti yapabilmesidir. Müşterilerin onu tercih etmesinin sebebi ismi ve piyasada yarattığı güven ve hizmet kalitesidir. Google tüm dünya çapında hizmet veren bir arama motorudur ve en kısa sürede binlerce sonuç çıkarmaktadır. Yani hem hızlı hem de çok yaygın kullanılan bir arama motorudur. Adını dünya çapında tescil ettirerek tanınırlığını artırmış ve değerine değer katmıştır.

Marka değeri denilen şey; tüketicilerin o markaya olan genel bakışı ve eğilimini belirlemektedir. Markaya yönelik tutumlar ürünle ilgili nitelikleri, beğeniyi etkilemektedir. Bu algılanan kalite tüketicileri o üründen şirketten soğutacaktır. Kişilerin Google dan edindikleri bilgilerin yanlış olması kişileri olumsuz düşünmeye sevk edecektir.

Halk arasında googlamak deyimi oluşmuştur. Bu halkın en güvenilir bulduğu ve her şeyi araştırmak için sık kullandığını göstermektedir. Dillerine öyle bir yerleşmiştir ki bir yere rezervasyon yatırmadan önce googlayarak yorumlara, örneğin bir lokanta hakkında tüm bilgilere ulaşabiliyorlar. Bu bilgilerin güvenilir olması hızlı bir şekilde ulaşılması bunlara, marka değerini yaratan en önemli unsur olmuştur.
GOOGLE da adını marka tescili başvurusu süreci sonunda marka tescil belgesi ile markasını koruma altına alarak, marka değerinin oluşmasını sağlamış ve bugünkü tanınırlığını perçinlemiştir. Logosu ise yıllardır değişmemiştir. Tanınırlılığına katkı sağlayan logosunu kimse kullanamaz ve hak iddia edemez. İnsanlar bu işareti görünce Google olduğunu anlamaktadır.

Sizde markanızı tescil ettirerek tanınırlılığınızı artırabilir, emeğinizi, piyasadaki imajınızı garantiye alabilirsiniz. Google gibi büyük bir marka değeri yaratmak uluslararası alanda tanınmak istiyorsanız bu haklarınızı güvence altına almalısınız. Marka tescil sorgulamaişlemi ile sürece başlanabilir. Ülkemizde marka tescili Türk Patent Enstitüsü ve marka kurumu tarafından yapılmaktadır. Uluslararası tescil ise daha farklı işlemektedir. Uluslararası tescil süresi aynen ülkemizde de olduğu gibi başvuru tarihinden itibaren 10 yıldır ve bu sürenin sonunda yenilenebilmektedir.Tescil sınıfları ne ile ilgili ise asıl iş yaptığı ülkede tüm dünya da tescil işlemlerinde de aynı sınıflarda olmalıdır. Türkiyede tescil için başvurduktan sonra yurtdışı işlemlerine başlayabilirsiniz.

Apple Marka Değeri Ne Kadar?

Apple Marka Değeri Ne Kadar?, Google Marka Değeri, şirketin kalite ve hizmet taahhüdünü ifade eder. Marka, Ucuz fiyatları, hızlı geri dönüş süresi ve güvenilir teslimatı ile tanınır.

Dünyanın En Iyi Markası Hangi Marka?

Dünyanın En Iyi Markası Hangi Marka?, Dünyanın en iyi markası hangi marka? Bazılarına göre cevabın Nike olduğu açık. Diğerleri Adidas veya Samsung’un daha iyi markalar olduğuna inanıyor, ancak yine de diğerleri her iki şirketin de harika olduğunu düşünüyor. Bazılarına göre belirleyici faktör fiyat gibi görünüyor.

Google Dünyanın Kaçıncı Büyük şirketi?

Google Dünyanın Kaçıncı Büyük şirketi?, Google, 1,25 milyardan fazla aktif kullanıcısı ile dünyanın en büyük arama motorudur. Ayrıca teknoloji, eğitim ve sağlık dahil olmak üzere birçok sektörde önemli bir varlığa sahiptir.

Dünyanın En Değerli şirketi Hangisi?

Dünyanın En Değerli şirketi Hangisi?, Forbes’a göre dünyanın en değerli şirketi Amazon. Şirket, “Perakende sektörünün Amazon’u” olarak adlandırıldı ve ürün ve hizmetleriyle çok sayıda ödül kazandı. Aynı zamanda küresel e-ticaret pazarında da büyük bir paya sahiptir.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.

 


Bizi Arayın