0212 211 1616                            
Google Marka Değeri

İsim Hakkı Sorgulama – Marka hakkı sorgulama

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

İsim Hakkı Sorgulama – Marka hakkı sorgulama Marka tescil sorgulama ibaresi ticari alanda ve kamuoyunda isim hakkı sorgulama, isim tescili sorgulama olarak da bilinmektedir.

İsim Hakkı Sorgulama – Marka hakkı sorgulama



İsim Hakkı Sorgulama olarak denilen, üretmiş olduğunuz ürünler ya da vermiş olduğunuz hizmetler üzerinde kullanmış olduğunuz isme veya markaya benzer markalar olup olmadığını sorgulamak ve uygunsa tescil ettirmektir. Ancak bu işlemin profesyonel ve yılların vermiş olduğu bilgi birikimli ve deneyimli bir vekil firma tarafından yapılmasını öneriyoruz. Çünkü başlangıçta iyi analiz edilmeyen ya da edilemeyen markaların aylar sonra Türk Patent Enstitü tarafından reddedilmesi, marka isim hakkı tescil başvurusunda bulunan firmaları sıkıntılı bir duruma düşürmektedir. Böyle istenmeyen bir durum, hem zaman, hem de maddi açıdan isim hakkı tescil başvurusunda bulunan firmaların büyük kayıplar yaşamasına neden olmaktadır.

Ayrıca yapacağınız marka isim hakkı sorgulaması sadece benzerlik araştırmasıdır. Araştırma esnasında, seçtiğiniz marka ile aynı ya da benzer olan markalarla karşılaşabilirsiniz. Bu aynı ya da benzer olarak tespit edilen markalar, seçtiğiniz markanın tescil edilmesine engel olabilmektedir. Sorgulama yapabilmek için bu markalardan hangisinin, sizin aradığınız marka ile benzer olup olmadığına ait kriterleri bilmeniz gerekmektedir ve karşınıza çıkan markanın son durumu hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Benzerlik araştırması, markanın tescil edilebilirlik kriterlerinden sadece bir tanesidir. 

İsim Hakkı Sorgulama Nasıl Yapılır?

İsim Hakkı Sorgulama Nasıl Yapılır?, Markanız var mı? Bir ticari markanın sahibi misiniz? Öyleyse, bir Telif Hakkı soruşturması içinde olabilirsiniz.

Bir Markanın Patentli Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Bir Markanın Patentli Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?, Bir ticari markanın patentli olup olmadığını belirlemenin birkaç yolu vardır. Bunun bir yolu, patent ofisi tarafından kullanılan sertifikasyon sürecine bakmaktır. Bir ticari markanın patentli olup olmadığını belirlemenin bir başka yolu da terim için çevrimiçi arama yapmaktır.

Marka Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Marka Sorgulaması Nasıl Yapılır?, Bir marka araştırması başlatırken, markaların tüketicileri ile iletişim kurabilecekleri farklı kanalların farkında olmak önemlidir. Farklı kanalları anlayarak daha etkili bir mesaj oluşturabilir ve potansiyel müşterilerinizle ilişki kurmaya başlayabilirsiniz.

Marka Isim Hakkı Ne Kadar?

Marka Isim Hakkı Ne Kadar?, Markalı bir ürün satın almak istiyorsanız, araştırma yapın ve marka adının ihtiyaçlarınıza uygun olduğundan emin olun. Markalar birçok farklı şekil ve boyutta gelir, bu nedenle hangisinin sizin için en iyi olduğunu kesin olarak söylemek zor olabilir. Bu makale, bir marka adı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair bazı ipuçları vermeye yardımcı olacaktır.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın