0212 211 1616                            

İstanbul Patent Firmaları

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

İstanbul Patent Firmaları Patent Almadan İcadınızın Sahibi Olamazsınız Buluşunuz için bir Patent Tescili almanın gerekliliği için iki ana neden vardır. Birincisi, Patent Tescillemek size başkalarının buluşunuzu yapmasını, kullanmasını veya satmasını durdurma hakkını verir. İkincisi, patent tescillemek ile patentinizi satarak, lisans vererek veya finansman için pazarlık yapmak için bir varlık olarak kullanmanızı ve kâr elde etmeniz için kullanabilirsiniz.


İstanbul Patent Firmaları
Buluşunuzu yapmak, kullanmak ya da satmak için bir ayrıca bir patente ihtiyacınız bulunmamaktadır. Bununla birlikte, buluşunuzu kamuoyuna açıklayacaksanız ve mucit olarak haklarınız için yasal koruma istiyorsanız, bir patente ihtiyacınız olacaktır. Patent almak icadınızın yasal koruma altına alınmasını sağlamakla birlikte sizi fikri hak sahibi yapacaktır. Ülkemizde patent iş ve işlemleri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılmaktadır. Patentiniz Patent Bülteninde yayınlandığında yasal olarak icadınıza ait tüm haklar size ait olacaktır. Bu hak size yaptığınız buluşunuz için üçüncü kişilere karşı koruma sağlar. Patentiniz yoksa başka birisi yasal olarak icadınızı kopyalayabilir ve satabilir.

İstanbul Patent Firmaları

Bir patent başvurusunun yapılması karmaşık bir süreçtir. Hukuki danışmanlık ve yardım için, bir patent avukatı veya kayıtlı bir Patent Tescil Merkezi ile anlaşarak prosedürleri yürütmelisiniz. Patent hakları her ülkede ciddi bir şekilde korunamamaktadır. Çoğu mucit buluşunu tescil ettirebilmek için kanuni yollara başvurmakta ve haklarının korunmasını istemekte ise, bu hakların kanunen korunmadığı ülkelerde bu uğraşları pek de başarılı olamamaktadır.

Patent tescili bazı konularda yasal olarak yapılamamaktadır. Bunların başında kamu düzenine ve ahlaki değerlere aykırı icatlar, bitki ve hayvan yetiştiriciliği için yapılan bilimsel çalışmalar, bilgisayar yazılımları, matematik yöntemleri, sanat eserleri, ticari oyunlar buluş niteliğinde olmadıkları için patent verilemeyecek konular arasında yer alırlar.

Buluşunuz Daha Önce Tescil Edilmiş Olabilir

Başvurunuzu yapmak ve Patent Tescil İşlemleri için tecrübeli bir Acar Patent firmasıyla iletişime geçmeniz yerinde olacaktır. Patent başvurusu yapmadan önce icadınızın daha önce yapılıp yapılmadığı veya sizinle aynı icadı yapan başka bir kişi tarafından daha önce patent alınıp alınmadığı araştırmanız gerekmektedir. Bu konuda size İstanbul Patent Firmaları yardımcı olacaktır. Aynı buluşa Patent Tescil Ettirmek için o kadar araştırma ve prosedürle uğraşmamış olursunuz. İstanbul‘dan patent tescili için yapacağınız müracaatlarda Acar Patent size her türlü yardım ve danışmanlık hizmetini verecektir.


Bizi Arayın