0212 211 1616                            
Yurt Dışı Marka Tescil İşlemlerinde Bilinmesi Gerekenler

Marka tescil koruma süresi kaç yıl

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Marka tescil koruma süresi kaç yıl sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Tescilli markanın koruma süresi başvuru tarihinden itibaren 10 yıl sürmektedir. Bu süre başvuru üzerine 10 yıllık dönemler halinde istenildiği kadar yenilenebilir.

Yenileme talebinin yapılması koruma süresinin sona erdiği ayın son gününden önceki altı ay içinde gerçekleştirilmelidir. Bu süreye uyulmaması durumunda, yenileme talebi, ek ücret ödenmesi koşuluyla, koruma süresinin sona erdiği ayın son gününden itibaren altı aylık süre uzatımı içinde de yapılabilir. Yenilenmeyen markalar hükümsüz sayılmaktadır. Diğer içeriklerimize ulaşabilmek için bizi Google ile takipte kalın. 

Marka Tescili Nedir Koruma Süresi?

Marka Tescili Nedir Koruma Süresi?, Bir ürün veya hizmetin ticari marka tescili koruma süresi, ürün veya hizmetin tescil edildiği ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Birçok ülkede, ticari marka tescil koruma süresi 2 ila 15 yıl arasında olabilir.

Patent Tescilinde Koruma Süresi Kaç Yıl?

Patent Tescilinde Koruma Süresi Kaç Yıl?, Patent tescili, fikri mülkiyet haklarının korunmasına yardımcı olan önemli bir süreçtir. Bir patentin koruma süresi tipik olarak altı aydır.

Tescilli Tasarımların Koruma Süresi Kaç Yıldır?

Tescilli Tasarımların Koruma Süresi Kaç Yıldır?, Elektronik ürünlerin tasarımcıları ve imalatçıları, ilk yayın tarihinden itibaren üç yıllık bir yasal koruma süresine sahiptir.

Patent Koruma Süresi Bitince Ne Olur?

Patent Koruma Süresi Bitince Ne Olur?, Patent koruma süresi sona erdiğinde, teknolojiyi yıllardır kullanan firmalar yeni bir patent koruma sistemine geçmek zorunda kalacak. Bu, muhtemelen belirli teknolojilerin mevcut olmayacağı veya uygun fiyatlı olmayabileceği anlamına gelecektir.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın