0212 211 1616                            
Marka Tescili 2023

Marka Tescil Süreçleri

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Marka Tescil Süreçleri Marka tescil başvurusu yapılmadan önce mutlaka marka benzerlik araştırması yapılması gerekmektedir. Marka benzerlik araştırması olumlu olan markalar ilgili dilekçe ve belgelerle Türk Patent ve Marka Kurumu’na girişi yapılır. TPE’ye girişi yapıldığı gün,tarih,saat olarak markanın koruması başlar. Marka bu aşamadan sonra uzman incelemesine gider ve herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmaz ise marka her ay TPE tarafından yayınlanan markalar bültenine çıkar. 


Bültende kalma süresi 2 ay olup bu süreç sonunda herhangi bir itiraz ile karşılaşılmassa marka tescil belgesi düzenlenip tarafımıza gönderilir. Tüm süreçler yaklaşık 12 ay sürmektedir. Fakat markamızın koruması başvuru yaptığımız tarih itibariyle başlamaktadır.

Marka Tescil Süreci Işlemleri Nelerdir?

Marka Tescil Süreci Işlemleri Nelerdir?, Ticari marka tescil süreci zaman alıcı ve pahalı olabilir, ancak ticari marka tescilinin markanızı korumanın yasal bir yolu olduğunu unutmamak önemlidir.

Marka Tescil Süreci Ne Kadar Sürüyor?

Marka Tescil Süreci Ne Kadar Sürüyor?, Ticari marka tescil işlemi, belirli ticari markaya bağlı olarak birkaç ay sürebilir. Süreç, Türk Patent ve Ticari Marka Ofisine (TPTO) bir başvuru göndererek başlar. Başvuruyu inceledikten sonra TPTO, markanın koruma için uygun olup olmadığını belirleyecek bir Sınıflandırma Talebi (RfC) yayınlayacaktır. TPTO, markanın korumaya uygun olduğuna karar verirse, markanın nasıl kullanılması gerektiğini açıklayan bir Tescil Açıklaması (RdD) yayınlayacaktır. Bir RdD yayınladıktan sonra TPTO, markayı kullanmak için izin vermesi gereken kayıtlı kullanıcılara bildirim gönderecektir. Tüm bu adımlar tamamlandıktan sonra, marka sahibinin adı TPTO’da ilan edilebilir ve tescil edilebilir.

Marka Tescil Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Marka Tescil Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?, Ticari marka tescil başvuru süreci, belirli uygulamaya bağlı olarak birkaç haftadan aylara kadar sürebilir. Başvurunun uzunluğu büyük ölçüde markanın karmaşıklığına ve başvuru sahibi için mevcut olan kaynaklara bağlı olacaktır.

Marka Tescil Edildikten Sonra Ne Olur?

Marka Tescil Edildikten Sonra Ne Olur?, Bir ticari marka tescil edildikten sonra, sahibi ürün ve hizmetleri satmak için markayı kullanabilir. Ayrıca kayıt, yetkisiz kullanıma karşı koruma sağlar ve marka bilinirliğini artırmaya yardımcı olabilir.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.

 


Bizi Arayın