0212 211 1616                            
Marka Tescili 2023

Marka Tescili Nedir Markamı Neden Tescil Ettirmeliyim

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Marka Tescili Nedir Markamı Neden Tescil Ettirmeliyim ? Marka bir işletmenin tüm varlığını temsil eden bir işarettir. Bu kadar önemli bir işaret, özenle korunmalı, yasal olarak tescil edilmeli ve bunu kanıtlayacak belgeye sahip olmalıdır.
Marka koruması, ürün ya da hizmetlerinde marka kullanan gerçek marka sahiplerini koruyan bir sistemdir. Bir markanın gerçek sahibi, söz konusu markayı ilk kez düşünen, bir ürün ya da hizmette kullanan ve kullanımına devam eden kişidir.

Marka Tescili Nedir Markamı Neden Tescil Ettirmeliyim



Tescilli markanın tescilsiz markaya oranla büyük avantajları vardır. Başvuru aşamasında, TÜRK PATENT  ENSTİTÜSÜ tarafından incelenen, uygun görüldüğü takdirde yayınlanan ve üçüncü kişilerin görüşlerine ve itirazlarına açılan bir marka, hem resmi kurumların hem toplumun denetiminden geçmektedir. Bu sayede verdiği güvenle daha sağlam temellere sahip olur. Artık elinde resmi kurum tarafından verilmiş bir kanıtı olan kişi artık haksız kazanç girişimlerini kolayca engelleyebildiği gibi, yaptırımlar uygulanmasını sağlayabilir.

Marka Tescili Nedir? Markamı Neden Tescil Ettirmeliyim?



Markanızı tescil ettirmenizdeki amaç; sadece başkalarının haksız kazanç sağlamasını önlemekten öte, haksız kazanç sağlıyor iddiası ile sizin önlenmenizin de önüne geçmektir. Çünkü bu durumda, elinde varlığından hiç haberdar dahi olmadığınız fakat sizin markanızla ayırt edilemeyecek kadar benzer tescilli bir markası bulunan bir kişi ya da işletme, size karşı yaptırımlar uygulatabilir ve sizi dava yoluyla engelleyebilir. Tüm yatırımlarınız ve çalışmalarınız biranda büyük bir risk altında girebilir.

Marka Tescili Nedir Markamı Neden Tescil Ettirmeliyim

Neden Markamı Tescil Ettirmeliyim?, Ticari marka tescili, bir işletmenin marka adını ve diğer fikri mülkiyetini olası ihlallerden koruyabileceği bir süreçtir. ticari marka tescili, işletmelerin ürünlerinin halk tarafından bilinmesini ve başkalarıyla karıştırılmamasını sağlamalarına yardımcı olabilir. Ticari marka tescilinin faydaları arasında artan gelir ve rekabetten korunma yer alır.

Marka Tescil önemli Mi?

Marka Tescil önemli Mi?, Ticari marka tescili, bir şirketin adının ve ticari markasının ticari marka sahibinin izni olmadan kullanılmasına karşı korunmasına yardımcı olabilir.

Tescil Ne Işe Yarar?

Tescil Ne Işe Yarar?, Kayıt, adınızı, e-posta adresinizi ve diğer iletişim bilgilerinizi hesabınızı yönetecek bir web sitesine sağlama işlemidir. Bu, web sitesi tarafından sunulan hizmetlere erişmenizi ve bunları kullanmanızı sağlar.

Tescil Almak Ne Demek?

Tescil Almak Ne Demek?, Kayıt, kullanıcıların çevrimiçi dünyaya katılmasını sağlayan bir süreçtir. İnsanların başkalarıyla bağlantı kurmasını ve yeni şeyler öğrenmesini sağlar. Kayıt, kullanıcıların bilgi bulması ve gruplara katılması için yararlı bir yol olabilir.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın