0212 211 1616                            
Marka Tescili Avantajları

Marka Tescili Yaptırmak Zorunlu Mu

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Marka Tescili Yaptırmak Zorunlu Mu sorusuna bakalım. Yıllarca emek verdiğiniz markanızın diğer kuruluşlar tarafından haksız yere kullanılmaması ve emeğinizin boşa gitmemesi için marka tescili ile markanızı güvence altına almanız gerekiyor. Marka Tescili Yaptırmak Zorunda Mıyım? Aksi takdirde markanızın taklit edilmesi sonucu Türk Patent Enstitüsü’nün uygulamış olduğu KHK hükümlerine göre itiraz edip markanızı koruma hakkına sahip olamayacaksınız.  İçeriklerimize Google ile ulaşabilirsiniz.

Marka Tescili Olmazsa Ne Olur?

Marka Tescili Olmazsa Ne Olur?, Birçok kişi, birçok işletme için ticari marka tescilinin zorunlu olduğuna inanmaktadır. Bu inanç, ticari markaların işletmenin mülkiyetinde olduğu ve ticari marka sahibinin önceden yazılı izni olmadan kullanılamayacağı fikrine dayanmaktadır. Bu inanç bazı durumlarda doğru olsa da, her zaman böyle değildir. Marka tescilinin gerekmeyebileceği birkaç durum vardır ve bu durumlar, bir markanın tescil edilip edilmeyeceğine karar vermeden önce değerlendirilmelidir.

Tescilsiz Marka Nasıl Korunur?

Tescilsiz Marka Nasıl Korunur?, Tescilsiz bir ticari markayı korumak için sağlam bir marka stratejisine sahip olmak ve çevrimiçi varlığınız konusunda dikkatli olmak önemlidir. Ek olarak, markanızı APatent ve Ticari Marka Ofisi’ne (PTO) kaydettirmeyi de düşünmelisiniz.

Neden Marka Tescili Yaptırmalıyım?

Neden Marka Tescili Yaptırmalıyım?, MARKA TESCİLİ, fikri mülkiyetinizi korumanın ve adınızın ve ticari markanızın seçtiğiniz tescilli markalar olarak tanınmasını sağlamanın önemli bir yoludur. PTO’ya bir ticari marka tescili başvurusunda bulunarak, tescilli markayı diğer işletmeler tarafından tescilli kullanımıyla tutarlı bir şekilde kullandığınızdan emin olabilirsiniz. Bir ticari marka kaydı yapmak, fikri mülkiyetinizin izinsiz kullanıma karşı korunmasına da yardımcı olur ve belirli ticari marka türleri için kabul edilme şansınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

Marka Tescili Almak Için şirket Gerekli Mi?

Marka Tescili Almak Için şirket Gerekli Mi?, Yüksek Mahkeme’nin Fisher v. Sebelius davasındaki yakın tarihli bir kararı, şirketlerin Amerika Birleşik Devletleri’nde ürün veya hizmet satmak istiyorlarsa ticari marka tescili almaları gerektiği anlamına gelebilir. Bir gıda firmasının dahil olduğu bir davada alınan bu karar, firmaların ürün veya hizmetlerini markalaştırmaya çalışırken daha titiz davranmaları gerektiği anlamına geldiği için önemlidir.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın