0212 211 1616                            
Marka Tescilinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Marka Tescilinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Marka Tescilinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Marka tescilinde dikkat edilmesi gerekenler; Marka tescilinin ilk ve en önemli amacı herhangi bir kurumun sahip olduğu ürün ya da hizmetlerin ayırt edici bir şekilde delil sahibi olması aynı zamanda o kurumları ekonomik açıdan mükemmel bir şekilde yarar sağlanması için oluşturulan aynı zamanda tescil edilerek korunması olarak bilinmektedir. Bu sonuçlar sonucunda zaten ekonomik açıdan yararlı bir unsur olarak karşımıza markalar çıkıyor. Ayrıca marka tescili sonrasında hukuki açıdan da avantajlı bir konumda yer almanız mümkün olmaktadır.

Sonuç olarak diğer markalardan farklı bir özelliğe sahip olması aynı zamanda çok çeşitli baskı araçlarıyla çoğaltılabilir koşulu bulunan herhangi bir ismin ya da markanın tescil edilebilme ihtimali söz konusu olmaktadır. Her ne kadar bu yöntem kolay bir şekilde karşımıza çıkmış olsa da bazı hususlara dikkat edilmesi doğru bir seçenek olarak biliniyor.

Hangi Unsurlara Dikkat Edilmesi Lazımdır?

Baktığımızda marka tescili sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli ve öncelikli yapıda olan kuralın hangi ürünün ya da hizmetin kullanılması gerektiğini tespitinin yapılması aynı zamanda bu konu çerçevesinde herhangi bir engelin bulunmaması olarak bilinmektedir.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise markalaşmış olan ürünün sadece tek bir ülke içinde mi yoksa farklı ülkelerde de mi kullanılacağı tespit edilip edilmeyeceği olarak karşımıza çıkıyor.

Eğer markalaşmış ürün sadece ülkemiz sınırları içerisinde kullanılması uygun ise bu konuyla alakalı olan kanun hükmündeki kararnamenin hükümlerine aykırı hareket edilmemesi ve herhangi bir engel ile karşılaşmaması gerekiyor.

Yukarıda belirtilen kurallar belirlendikten sonra kurumlar tarafından belirlenen kriterlere bağlı olmak şartıyla başvuru talebi yapılan markanın tescil edilebilir olup olmadığı konusunda Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde inceleme işlemi yapılmaktadır.

Eğer yapılan ön araştırma sonucunda markanın tescili için herhangi bir engelin söz konusu olmadığı durumlarda ilgili marka Resmi Markalar Bülteni’nde ilana çıkmaktadır.

Sonuç olarak yukarıda belirttiğimiz kurallara dikkat ederseniz marka tescili işlemleri sırasında ve sonrasında herhangi bir hukuksal sorun ile karşılaşmanız mümkün olmamaktadır. Böylelikle sahip olduğunuz markanın uzun yıllar kullanılabilir olması aynı zamanda geniş çaplı ihraç edilebilmesi mümkün oluyor.

Şahıs Olarak Marka Tescili Yapılır Mı?

Şahıs Olarak Marka Tescili Yapılır Mı?, Türk Patent ve Ticari Marka Ofisi (TPTO), bireysel ticari marka tescili adı verilen bir süreç sunar. Bu işlem, bir ticari markayı bireysel olarak kaydetmenize olanak tanır, yani o ticari markayı yalnızca siz kullanabilirsiniz ve izniniz olmadan başka hiç kimse kullanamaz. Ticari markanızı bireysel olarak kaydettirmeye karar verirseniz, bunu yapmadan önce gereklilikleri öğrendiğinizden emin olun.

İsim Hakkı Kaç Yıl Geçerli?

İsim Hakkı Kaç Yıl Geçerli?, Bir ismin ne zaman güvenli kabul edildiği konusunda pek çok tartışma var. Bazı insanlar isim hakkının yalnızca ismi ilk oluşturan kişinin torunlarına verilmesi gerektiğine inanırken, diğerleri herhangi bir ismin isim hakkı için uygun olması gerektiğine inanır.

Marka Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Marka Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?, Marka kimliği, bir marka yaratırken dikkate alınması gereken kritik bir faktördür. Bir şirket veya ürün için benzersiz ve akılda kalıcı bir tanımlayıcı oluşturmaya yardımcı olabilir. Bir marka oluştururken dikkate alınması gereken birçok faktör vardır, ancak en önemlilerinden bazıları şunlardır: isim, logo, renkler, şekil, malzemeler ve mesajlar.

Marka Tescil Edildikten Sonra Ne Olur?

Marka Tescil Edildikten Sonra Ne Olur?, Marka tescil süreci birkaç ay sürebilir, ancak aynı zamanda çok faydalı olabilir. Marka tescil edildikten sonra tüm pazarlama materyallerinizde o markayı kullanma hakkınız olacak ve insanlar markanızı tanımaya ve güvenmeye başlayacaklardır.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın