0212 211 1616                            
Patent Özellikleri Nedir 2023

Neden Patent Firmaları İle Çalışmanız Gerekmektedir?

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Neden Patent Firmaları İle Çalışmanız Gerekmektedir? Tüm sınai haklar başvuruları uzman kişiler tarafından hazırlanmalıdır.Bu işlemlerin tamamını kişiler ya da kuruluşlar bizzat kendisi de gerçekleştirebilirler. Ancak; başvuru sahiplerinin bizzat kendilerinin hazırladığı başvurularda genelde karşılaşılan bazı problem mecuttur. Başvuru sahiplerinin kendilerinin başvuru yapmaları durumunda karşılaşılan problemlerden bazıları şunlardır.

Neden Patent Firmaları İle Çalışmanız Gerekmektedir?

 

  • marka başvurularında markanın sınıflarının yanlış seçilerek başvurusunun yanlış sınıflarda yapılması,
  • marka başvurularında seçilen sınıflarda araştırmanın doğru yapılmaması
  • marka başvurularında başvuru öncesi gerçekleştirilen araştırmada çıkan başvurulara karşı yorumlamanın yapılmaması ve ya yanlış yapılması,
  • Tebliğ edilen evraklara zamanında reaksiyon gerçekleştirilmemesi,
  • Patent ya da faydalı model başvurularında tarifnamenin hazırlanması gerektiği gibi ve uzmanlar tarafından hazırlanmaması
  • Sürecin olması gerektiği gibi yönetilememesi,
  • Patent ya da faydalı model başvurularında koruma kapsamının yanlış belirlenmesi,
  • Patent ya da faydalı model başvurularında araştırma ve inceleme raporlarının doğru yorumlanmaması

Problemler mevcuttur. Yukarıdaki problemler en sık karşılaşılan problemlerden bazılarıdır. Bu problemlerin yaşanması hem başvuru aşamasında harcanan bedellerin boşa gitmesine sebep olabilecekken hem de başvuru için harcanan emeğin de boşa gitmesi gibi bir durum oluşturacaktır. Bu problemler, maddi kayıplara, zaman kaybına, emek kayıplarına sebep olabileceği gibi en önemlisi hak kayıplarına da sebebiyet verebilmektedir. Bu problemler sebebiyle işlemlerin doğru gerçekleştirilmesi ile tescili alınabilecek başvurular için tescilinin alınamaması gibi durumlar ortaya çıkarabilmektedir. Bu nedenle başvurularınızı bizzat kendiniz gerçekleştirme hakkınız olmasına karşın bu konuda tecrübe ve bilginiz yoksa bir patent firması aracılığı ile gerçekleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Patent firması seçimi sırasında fiyat odaklı olmamak gerekir neticesinde uzmanlık gerektiren bir husustur. Bu seçimi gerçekleştirirken ise size tüm süreç hakkında bilgi aktaran, bu konuda tecrübesi ve uzman personelleri bulunan kişi ya da kurumları seçmeniz daha akilane bir tutum olacaktır. Eğer ki bu aşamada tarafımızdan hizmet almak isterseniz iletişim formu vasıtası ile uzmanlarımızın size ulaşmasını sağlayabilir ya da telefon numaramızdan bize ulaşarak destek talep edebilirsiniz.

Patentin Taşıması Gereken Özellikler Nelerdir?

Patentin Taşıması Gereken özellikler Nelerdir?, Patentler, şirketlerin fikirlerini ve yeniliklerini korumaları için bir yol sağlar. Başkalarının fikirlerini ödemeden kopyalamasını veya satmasını önlemeye yardımcı olabilirler. Ek olarak, patentler şirketlere buluşlarını belirli bir süre için satma konusunda özel bir hak verebilir.

Patent Alınca Ne Olur?

Patent Alınca Ne Olur?, Patentler, mucitlerin ürün veya hizmetler için fikirlerini korumalarına izin veren bir fikri mülkiyet biçimidir. Birisi patent aldığında, haklarını vermeden başkalarının ürün veya hizmetlerini satmasını engelleyebilir. Bu, mucit için çok büyük bir avantaj olabilir, çünkü onlara daha fazla para kazanma ve işte kalma hakkı verir.

Patent Olmak Neden Gereklidir?

Patent Olmak Neden Gereklidir?, Patent firmaları, fikri mülkiyetinizi korumanın harika bir yoludur. Bir patent firması ile çalışarak, fikirlerinizin korunduğundan ve size bu hakkı vermeden kimsenin onları kullanamayacağından emin olabilirsiniz. Patent firmaları da bu alanda çok fazla deneyime sahiptir ve lisanslar ve patentler konusunda daha iyi anlaşmalar yapmanıza yardımcı olabilir.

Patent Almanın Kazandıracağı Avantajlar Nelerdir?

Patent Almanın Kazandıracağı Avantajlar Nelerdir?, Patentler, mucitleri rekabetten korur ve buluşlarını diğer şirketlere satma olanağı sağlar. Patent koruması ayrıca, mucidin yeniliğinin başkaları tarafından çalınmasını veya kopyalanmasını önlemeye yardımcı olabilir.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın