0212 211 1616                            
Neden Tasarım Tescili?

Neden Tasarım Tescili?

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Neden Tasarım Tescili? Sınai mülkiyet açısından; tasarımınızı tescille koruma altına aldığınızda, rakiplerinize karşı bir korunma alanı oluşturursunuz. Bu koruma alanı muhtemel taklitlere karşı sizi yasal anlamda hak sahibi kılar. Hukuksal anlamda ihtilaf yaşadığınızda net bir savunma aracıdır.

Neden Tasarım Tescili?


Pazarlama açısından; tasarımınız tescille korunmadığı zaman, pazarlama konusunda harcayacağınız tüm çaba, reklam ve tanıtım harcamalarından başkaları da faydalanır. Taklit ya da benzer bir tasarımın pazar payınızdan çalmasına, sadece tescille koruyarak engel olabilirsiniz.

Marka değeri açısından; her alanda kullanıcı odaklı ürün geliştirmenin artık şart olduğu günümüzde, ürünün tasarım sonucu yarattığı kullanım kolaylığı en az ürünün fonksiyonu kadar önemlidir.
Tasarım tescil başvuruları başvuran veya tayin ettiği resmi marka ve patent vekili Acar Patent şirketimiz aracılığı ile Türk Marka Patent Kurumu’na yapılır.

Apple, Ikea gibi firmalar var olan ürünlere fonksiyon katmakla birlikte, asıl devrimi kullanıcı dostu tasarım alanında yapmışlardır. Bu da kısa zamanda ürünlerin benimsenmesine yol açmış ve firmaların marka değerlerini yükseltmiştir. 

Tasarım Tescil Başvurusu Nedir?

Tasarım Tescil Başvurusu Nedir?, Tasarım tescil başvurusu (DRA), kullanıcıların lisanslı bir mimarlık firması tarafından değerlendirilmek üzere bir tasarım sunmalarına olanak tanıyan çevrimiçi bir uygulamadır. Uygulama, kullanıcının birden fazla durumda çalışmasına izin verebilen uygulama mimarisi için bir lisansa başvurmak için kullanılabilir.

Tasarım Tescil Neyi Korur?

Tasarım Tescil Neyi Korur?, Tasarım tescili, şirketlerin ve tasarımcıların çalışmalarını takip etmelerine ve ortak standartları karşıladıklarından emin olmalarına yardımcı olan bir süreçtir. Bunu yaparak, potansiyel sorunlardan kaçınabilir ve adınızı yüksek kaliteli bir tasarımcı olarak orada tutabilirsiniz.

Tasarım Tescilli Bir ürünün Hangi özelliğini Koruma Altına Almaktadır?

Tasarım Tescilli Bir ürünün Hangi özelliğini Koruma Altına Almaktadır?, Tescilli bir ürün, üretici tarafından Onaylanmış ve belirli güvenlik ve tasarım standartlarını karşıladığı belgelenmiş bir üründür. Bu güvenlik standartları, ürünlerin bağımsız güvenlik müfettişleri tarafından belgelendirilmesi, ürünlerin Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) veya diğer kurumlar tarafından belgelendirilmesi gerekliliklerini içerebilir. sertifikalar, ürünü üreten şirket tarafından da sağlanabilir.

Tasarım Tescil Ne Demek?

Tasarım Tescil Ne Demek?, Tasarım tescili, bir tasarımın geçerli bir yasanın gerekliliklerini karşılamasını sağlamak için kullanılan bir süreçtir. Bunu yaparak fikri mülkiyetinizi koruyabilir ve tasarımınızın güvenli ve yasal bir şekilde kullanılmasını sağlayabilirsiniz.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın