0212 211 1616                            
Patent Ne İçin Alınır 2023

Patent firmaları ne işe yarar ?

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Patent firmaları ne işe yarar ? Patent firmaları kelimesini kullanmaya devam edeceğiz. Ancak bilinmelidir ki en doğru ifade marka ve ya patent konusunda vekillik hizmeti vermeye yetkili kişi, kurum ya da kuruluşlar patent firması olarak adlandırılmalıdır.


Patent firmaları; bünyesinde Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde marka vekili ya da patent vekili bulunduran ve bu vekilleri ile Türk Patent ve Marka Kurumu’nda temsil edilen firmalardır. 
Marka vekilliği ya da patent vekilliği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olunması durumunda Türk Patent ve Marka Kurumu’nun vermiş olduğu bir meslektir. Bu kişiler Türk Patent ve Marka Kurumu’nda müvekkillerini temsil etmeye yetkili kılınmaktadır. Patent firmaları Türk Patent ve Marka Kurumu’nda müvekkilleri adına müvekkilleri tarafından kaşe-imza ya da imza ile onaylanmış vekaletnameler ile işlem gerçekleştirmeye yetkili kuruluşlardır. Aslında vekil firmalar ne iş yapar sorusundan ziyade vekil firmalar ne iş yapmalılar şeklinde soru konuyu daha iyi açıklanabilir.

Patent firmaları (vekil firmalar) marka, patent, faydalı model, tasarım tescili, coğrafi işaret tescili, entegre devre topografyası tescili gibi konularda müvekkilleri adına onların yararına olacak her türlü işlemi müvekkilleri tarafından yetkili kılınmaları durumunda gerçekleştirirler. Bunun yanı sıra; patent firmaları, marka başvurularında marka müsaitliğini kontrol etmeli, marka sınıf seçimi hususunda yardımcı olmalıdır. Patent ya da faydalı model başvurularında buluşa ait hazırlanması gereken tarifname ismi verilen dosyayı hazırlamalı ve başvuruya uygun hale getirmelidir. Başvuru sonrası süreçte ise müvekkiline karşı açıklayıcı olmalıdır. 

Patent Almanın Kazandıracağı Avantajlar Nelerdir?

Patent Almanın Kazandıracağı Avantajlar Nelerdir?, Patentler, fikirlerinizi, konseptlerinizi ve ürünlerinizi korumak için kullanılabilecek bir fikri mülkiyet biçimidir. Çalışmanız için ödeme almanıza da yardımcı olabilirler. Patent almanın aşağıdakileri içeren birçok avantajı vardır:
– Patenti, kendi fikirlerinizi ve ürünlerinizi size itibar etmeden kopyalamak veya kullanmak isteyebilecek diğerlerinden korumak için kullanabilirsiniz.- Patentli bir fikirden üretilen ürünü satarak para kazanabilirsiniz.- İcadınızı kaynak göstermeden başkaları tarafından kopyalanmasından veya kullanılmasından koruyabilirsiniz.

Patent Ne Gibi Avantajlar Sağlar Kısaca?

Patent Ne Gibi Avantajlar Sağlar Kısaca?, Patentler, işletmelerin fikri mülkiyetlerini korumaları ve işlerini büyütmeleri için vazgeçilmez bir araçtır.

Marka Patenti Almak Ne Işe Yarar?

Marka Patenti Almak Ne Işe Yarar?, Patent firmaları,  teknoloji ve fikri mülkiyetin (IP) dağıtımından sorumludur. Ayrıca müvekkillerine yasal tavsiye sağlama, lisans müzakereleri ve anlaşmazlıkları yönetme gibi bir dizi hizmet sunarlar.

Patent Almak Ne Sağlar?

Patent Almak Ne Sağlar?, Patentler, buluşları kopyalamak veya kullanmak isteyebilecek diğerlerinden korur. Patent sahipleri, lisans vererek, patentli fikirlerine dayalı olarak ürün satarak ve hatta buluşlarını kopyalayanlara dava açarak gelir elde edebilirler.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın