0212 211 1616                            
Patent Tescil Sonrası Yapılacaklar

Patent Tescil Sonrası Yapılacaklar

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Patent Tescil Sonrası Yapılacaklar Patent tescil sonrası yapılacaklar Patent tescili kişinin buluş yaptıktan sonra o buluşu koruma altına alması için gerekli olan ilk ve en önemli basamak olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak buluşun korunma başvurusunu gerekli kurumlara yapıp ardından tescil belgesi almak kişiler için yeterli bir konu olarak bilinmiyor. Baktığımızda patent tescil işlemi sonrasında kişilere çeşitli doğal haklar başvuru sahibine verilen bazı haklar üçüncü şahıs olarak adlandırılan kişilere karşı bazı haklar verilmektedir. Bu haftanın geçerlilik tarihi ise ürünün patent tescil işleminin yayınlandığı tarih olarak karşımıza çıkmaktadır. Patent tescili sonrasında çeşitli sorunlar ile karşılaşabilir dilinden dolayı bu hakları kullanmak sizin En doğal hakkınız olarak biliniyor. Yazımızı sonuna kadar okuyarak oluşabilecek sorunlar da yapabileceğiniz işlemleri öğrenebilirsiniz.

Üçüncü Kişilerin Ürünün Haklarının Kullanmasını Önlemek İçin Yapılabilecekler?

Ara sıra patent tescili yapılan ürünün 3 şahıslar tarafından izinsiz bir şekilde kullanılması mümkün olabiliyor. Bu durumda bu hakları üçüncü şahısların kullanması mı önlemek için bazı hususların varlığı söz konusudur. Peki bu hususlar nelerdir?

Üçüncü şahıslar patentin üretilmesi, pazarlama sana ya da kullanılmasını yapamaz. Çünkü o ürünün tüm hakları bunu sahibine ait olduğundan dolayı bu işlemleri yerine getirmek üçüncü şahısların adları içinde yer almamaktadır. Hatta gerekli hukuksal şartları yerine getirilse üçüncü şahısların ceza alması bile mümkün olabilir.

Üçüncü şahıslar tarafından patentin konusu hakkında herhangi bir usulü kullanılması mümkün değildir. Çünkü bu hakların tamamı patent tescil işlemini yapan kişi ya da kurumlara ait olarak karşımıza çıkıyor.

Marka Tescil Süreci Işlemleri Nelerdir?

Marka Tescil Süreci Işlemleri Nelerdir?, Bir ticari marka başvurusu yapmak için kullanılabilecek birkaç ticari marka tescil süreci vardır. En popüler süreç, USPTO’nun dakikalar içinde tamamlanabilen elektronik sürecidir. Diğer süreçler, USPTO’nun haftalar hatta aylar sürebilen kağıt sürecini içerir.

Patent Başvurusu Yapıldıktan Sonra Kaç Ay Sonra Yayınlanır?

Patent Başvurusu Yapıldıktan Sonra Kaç Ay Sonra Yayınlanır?, Patent başvurusu yayınlandıktan kaç ay sonra, Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden (PTO) herhangi bir ilgi görüp görmediği konusunda daha iyi bir fikir edinebilirsiniz. PTO, patent başvurusuna yayınlandıktan sonraki altı ay içinde ilk yanıtı verecektir. Ancak, PTO’nun bu süre içinde başvuru üzerinde harekete geçeceğinin garantisi yoktur. Aslında, bazı başvurular, başvuru sahiplerine herhangi bir bildirim yapılmadan süresiz olarak ertelenebilir.

Marka Tescil Edildikten Sonra Ne Yapılır?

Marka Tescil Edildikten Sonra Ne Yapılır?, 1. Bir patent ofisine kayıtlıysanız, adınızı ve patent talebinizi açık ve doğru tutmak için adımlar atmalısınız. Bu, diğer kişilerin fikri mülkiyetinize dayalı olarak ihlalde bulunan ürünler oluşturamamasını sağlamaya yardımcı olacaktır.
2. Geliştirdiğiniz herhangi bir yeni yazılım veya teknolojinin piyasaya sürülmeden önce bir lisans sözleşmesi kapsamında lisanslandığından emin olun. Bu, başkalarının fikirlerinizi izinsiz kullanmasını ve bunu yapmak için potansiyel olarak telif ücreti kazanmasını önleyecektir.

Patent Süreci Aşamaları Nelerdir?

Patent Süreci Aşamaları Nelerdir?, Patent süreçleri ülkeye, şirkete ve ürüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Farklı ülkelerde patent sürecinde tipik olarak hangi adımların atıldığını anlamanıza yardımcı olacak bir kılavuz:
Patent başvuru süreci, başvurunun alınmasıyla başlar. Bu, bir lisans sahibinden veya müşteriden veya mucidin kendisinden olabilir. Bir başvuru alındıktan sonra, başvuru sahibinin Çizimler (veya diğer resimler), Spesifikasyonlar (buluşun nasıl çalıştığına ilişkin teknik bilgiler dahil) ve destekleyici belgelerin Kopyaları dahil olmak üzere gerekli tüm bilgileri sağlaması gerekecektir. Başvuru sahibinin ayrıca buluşu kendileriyle tartışabilmesi gereken herkesin iletişim bilgilerini sağlaması gerekecektir.Tüm gereksinimler karşılandıktan sonra, başvuru sahibine bir sınav görevlisi atanacaktır. Sınav görevlisi, gönderilen tüm materyalleri incelemekten ve bir başvuruyu onaylayıp onaylamamaya karar vermekten sorumludur.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın