0212 211 1616                            
Sınai Mülkiyet Kanunu Resmi Gazetede Yayınlandı

Sınai Mülkiyet Kanunu Resmi Gazetede Yayınlandı

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Sınai Mülkiyet Kanunu Resmi Gazetede Yayınlandı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Sınai Mülkiyet Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. TBMM tarafından 22 Aralık 2016’da kabul edilen 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu ile marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ve bu suretle teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Sınai Mülkiyet Kanunu Resmi Gazetede Yayınlandı

 

Kanun, marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin başvuruları, tescil ve tescil sonrası işlemleri ve bu hakların ihlaline dair hukuki ve cezai yaptırımları kapsıyor. Sınai Mülkiyet Kanunu ile Türk Patent Enstitüsünün adı Türk Patent ve Marka Kurumu olarak değiştirildi. Kurumun kısa adı ise “Türk Patent” olarak düzenlendi.  Diğer içeriklerimiz için sitemizi Google ile ziyaret edin.

Sınai Mülkiyet Hakları Neleri Kapsar?

Sınai Mülkiyet Hakları Neleri Kapsar?, sınai mülkiyet hukuku, şirketlerin, bireylerin ve diğer kuruluşların çeşitli sektörlerde mülk kullanma haklarını yöneten bir hukuk sistemidir. Bu sistem, işletmelerin, çalışanların ve tüketicilerin çıkarlarının korunmasına yardımcı olur.

Sınai Mülkiyet Hakları Kaç Yıl?

Sınai Mülkiyet Hakları Kaç Yıl?, Sınai mülkiyet hakları 20. yüzyılın başlarından beri var olmuştur. İşletmelerin varlıklarını diğer işletmeler tarafından ellerinden alınmasını önlemenin bir yoludur.

Sınai Mülkiyet Nasıl Bir Haktır?

Sınai Mülkiyet Nasıl Bir Haktır?, Sınai mülkiyet hakları, son yıllarda modası geçmiş ve verimsiz görüldükleri için eleştiri yağmuruna tutulmuştur. Bazı insanlar, bir arazi parçasını endüstriyel amaçlar için kullanma hakkının, otomatik olarak verilmek yerine, mal sahibi ile kullanıcı arasındaki bir anlaşmaya dayanması gerektiğine inanır. Diğerleri, sınai mülkiyet haklarının şirketlerin faaliyetlerini genişletmesi için gerekli olduğunu ve faydaları kullanıcılarıyla paylaşmalarını gerektirdiğini savunuyor.

Sınai Mülkiyet Hakları Desteği Nedir?

Sınai Mülkiyet Hakları Desteği Nedir?, Sınai mülkiyet hakları (IPR) desteği, işletmelerin ürünlerini, bu ürünlerin altında yatan fikri mülkiyetin kime ait olduğu konusunda endişelenmeden kullanabilmelerini ve/veya satabilmelerini sağlamanın bir yöntemidir. IPR, işletmelerin fikri mülkiyetlerini üçüncü taraf ihlallerinden korumalarına ve olası toplu davalardan kaçınmalarına yardımcı olur. İşletmeler fikri mülkiyet haklarını uygulayarak, ürünlerinin dünyanın her yerindeki tüketicilere ulaşmasını sağlayabilir ve böylece daha fazla iş yaratabilir.


Bizi Arayın