0212 211 1616                            
Marka Tescili 2023

Tanınmış Marka Tescil Başvuru İncelenmesi

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Tanınmış Marka Tescil Başvuru İncelenmesi 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanun’un 5/1 (g)  maddesine göre korumadan yararlanacak tanınmış markaların Türkiye’de tanınmış olmaları gerekmektedir. Öte yandan, tanınmış marka sahibinden muvafakat alınmış olması halinde başvuru ret edilmemektedir.

Tanınmış marka sahibinden muvafakat alınması durumunda söz konusu muvafakat belgesinin taraflar arasında düzenlenmiş olması, belgenin, marka sahibinin gerçek kişi olması durumunda marka sahibi tarafından, tüzel kişi olması durumunda ise temsile yetkili kişi (bu durumda imza sirkülerinin ibraz edilmesi gerekir) tarafından imzalanmış ve noter onaylı olması gerekir. Ayrıca ilgili belgede muvafakat kime, hangi marka için ve hangi mal ve hizmetler için verildiği açıkça belirtilmelidir.

6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanun’un 5/1 (g) maddesi kapsamında; Türk Patent nezdinde tanınmış marka olarak kayıtlı olan markaların yanı sıra, Paris Sözleşmesinin 2. mükerrer 6. maddesi hükmüne atıfla Türkiye’de tanınmış olduğu, ilave bir incelemeye gerek kalmaksızın, açıkça anlaşılan markalar tanınmış marka korumasından yararlanır.

Markanın tanınmışlık düzeyi ve ayırt edici gücü markalar arasındaki benzerlik incelemesinde de dikkate alınacak temel faktördür.
En uygun marka tescil başvuru, marka devir ve  marka yenileme fiyatlarını Marka Tescil Ücreti bilgilerini uzmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Tanınmış Marka Başvurusu Nedir?

Tanınmış Marka Başvurusu Nedir?, Ticari marka başvurusu, bir şirketin tescilli ticari markasını korumak için PTO’ya sunulan resmi bir belgedir. Ticari markalar, işletmeler için önemlidir, çünkü isimlerini ve resimlerini, rakipsiz olarak kullanmak isteyebilecek diğer şirketlerden korurlar. Birçok farklı ticari marka türü vardır ve hangisine başvuracağınıza karar vermek zor olabilir. Karar vermeyi kolaylaştırmak için beş ipucu: 1. Araştırmanızı yapın Öncelikle, başvurmayı planladığınız sicil dairesi hakkında araştırma yapın. Bu, daha önce hangi başvuruların yapıldığını ve ne tür bir korumanın mevcut olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. 2. Telif haklarına bakın Öncelikle, bir ticari markanın diğer telif hakkıyla korunan eserlerle ilgili olarak kullanılması için ne kadar para talep edildiğini düşünün.

Marka Tescil Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Marka Tescil Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?, Marka vekilleri arasında popülerlik kazanan marka tescil başvurusu incelemesinde yeni bir trend var. Bu yeni trend, “tanınmış ticari marka başvurusu incelemesi” olarak adlandırılıyor. Bu yaklaşım, ticari marka vekillerinin Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (PTO) tescil edilmiş olabilecek potansiyel ticari markaları hızlı ve kolay bir şekilde belirlemesine olanak tanır.
Tanınmış ticari marka başvurusu inceleme yaklaşımı basittir. Ticari marka sahibinin geçmişine, ürünlerine, hizmetlerine veya markasına aşina olan bir avukat, PTO’ya kayıtlı olabilecek olası ticari markaları tanımlayan ayrıntılı bir rapor sağlayabilir. Bu rapor, iyi bilinen bir ticari markanın sahibinin PTO’ya tescil başvurusunda bulunup bulunmadığını ve onaylanıp onaylanmadığını doğrulamada yardımcı olabilir.

Marka Tescil Etmek Ne Kadar Sürer?

Marka Tescil Etmek Ne Kadar Sürer?, Ticari Marka Ofisi’nin bir ticari markayı kaydettirmesi altı aya kadar sürebilir.

Marka Tescil Aşamaları Nelerdir?

Marka Tescil Aşamaları Nelerdir?, Marka tescilinde, marka başvurusu sahibi markanın tescil edilebilmesi için aşağıdaki adımları tamamlamalıdır:
1. PTO’ya bir Ticari Marka Başvurusu yapın.2. Dosyalanan başvuru sürecini tamamlayın ve gerekli tüm bilgileri sağlayın.3. Başvuru ücretini ödeyin ve PTO’dan yanıt bekleyin.4. Bir yanıt alınmazsa, bir denetçiden görüş beklemeye devam edin.5. Bir görüş alınırsa, incelemeyi yapan kişi bir ret bildirimi yayınlayacak ve başvurunuzda yapılan hataların nasıl düzeltileceğine ilişkin talimatlar sağlayacaktır.6. Herhangi bir hatayı düzelttikten sonra hala PTO’dan bir yanıt alamıyorsanız, onların talimatlarını izleyin ve onlara tekrar başka bir Ticari Marka Başvurusu yapın.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın