0212 211 1616                            
Tasarımlarda Koruma Nasıl Sağlanır

Tasarımlarda Koruma Nasıl Sağlanır

17 Aralık 2019 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

Tasarımlarda Koruma Nasıl Sağlanır? Tasarım Tescillemek daha önce ortaya koyulmamış ve kimse tarafından faaliyete geçirilmemiş bir ürünün hizmetin ya da yarara hizmet etmek üzere kullanılacak bir aracın kullanım haklarının ve tüm satış ve imalat sürecindeki aşamalarının fikir sahibi kişi tarafından koruma altına alınması amacı ile ortaya çıkan bir terimdir. Bu sayede bir emek ve fikir ürünü olan çalışmaların da belgelendirilerek korunması ve başkaları tarafından fikren çalınması ya da taklit edilmesinin önüne geçilebilmektedir. Bir tasarımın tescillenmesi önemli ve uzun bir süreçtir. Bu süreçte ise hem başlangıçta hem de sürecin sonunda sabır ve istikrar gerekir. Tescile konu olacak ürün ya da hizmetin belgelenmesi için öncelikli olarak Tasarım Tescil Hizmetleri veren firmalar ile görüşülmelidir.

Tasarımlarda Koruma Nasıl Sağlanır?

Bir tasarım başvuru tarihinden önce dünyanın herhangi bir yerinde segilenmemiş satışa konu olmamış ürünler bir başka deyişle yeni olan tasarınlar tescile konu olabilir.

Tasarım Tescili Koruması 
Tasarım tescili sahibi koruması ile ürünü üçüncü şahıslar sahibinin izni olmadan kullanamaz. Hak sahibi tasarımı devir edebilir, lisans ile dağıtabilir mirasa konu olabilir.

Tasarım Tescili ve Marka Patenti Yaptırmak İçin Ne Gereklidir?

Öncelikle Patent Tescili yaptırmak için gerekli olan ilk şart bu patente konu olan ürün veya hizmetin ya da tasarımın daha önce kimse tarafından patent alınmamış olmasıdır. Marka Tescili için aynı zamanda fikrin ya da ürünün orjinal olması ve fayda sağlamak için yapılmış olması esastır. Bu aşamadan sonra Marka Tescillemek için ikinci aşama ise ürünün üretildiği amacın sağlayacağı faydalar ya da çevreye verebileceği zararların hesaplanması ve kar zarar tablosunun ortaya konmasıdır. Acar Patent için başvurudan süreç sonuna kadar yaklaşık olarak geçen süre 1 yıldan 2 yıla kadar değişebilir.

Tasarım Nasıl Korunur?

Tasarım Nasıl Korunur?, Korunabilir tasarımlar oluşturmak, onları vandalizm ve hasara karşı daha zor hale getirebilir. Bunu yapmanın birkaç yolu var ama en önemlisi aynı adımları takip etmeyi unutmamak.

Tescilsiz Tasarım Nasıl Korunur?

Tescilsiz Tasarım Nasıl Korunur?, Tasarımcılar, geliştiriciler ve teknolojinin geleceğini önemseyen herkes, tescilsiz tasarımlarını korumak için bir dakika ayırmalıdır. Bunu yapmanın birkaç yolu vardır ve harekete geçmeniz önemlidir.

Tasarım Hukuku Kapsamında Temel Olarak Ne Korunur?

Tasarım Hukuku Kapsamında Temel Olarak Ne Korunur?, Tasarım hukuku, ürünlerin nasıl tasarlandığını yöneten karmaşık ve genellikle zor bir yasal sistemdir. Bir nesnenin inşa edilme şekli gibi tasarımın birçok yönü, tasarım yasası kapsamında korunmaktadır. Bu, bir nesnenin işlevi ve görünümü gibi şeyleri içerir.

Endüstriyel Tasarım Koruma Süresi Ne Kadardır?

Endüstriyel Tasarım Koruma Süresi Ne Kadardır?, Endüstriyel tasarım koruma süresi, üreticilerin, müşterilerinin yararına olacağını düşündükleri takdirde bir ürünün üretimini ertelemelerine veya sonlandırmalarına izin veren bir standarttır. Bu standart önemlidir, çünkü şirketlerin ürünlerinin piyasaya çıkmadan önce güvenli olduğundan emin olmalarını sağlar.
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.


Bizi Arayın